Lazarus Türkiye Formu
2 tarih arasındaki gün farkını bulalım - Yazdırılabilir Sürüm

+- Lazarus Türkiye Formu (http://forum.lazarusturkiye.com)
+-- Forum: Programlama (http://forum.lazarusturkiye.com/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Genel (http://forum.lazarusturkiye.com/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Konu: 2 tarih arasındaki gün farkını bulalım (/showthread.php?tid=28)



2 tarih arasındaki gün farkını bulalım - soncizgi - 09-21-2017

Merhaba arkadaşlar, bu mesajda 2 tarih arasındaki gün farkı nasıl elde edilir onun örneğini vermek istiyorum. Belki başklarına da faydası dokunur. Cool

Benim yaptığım bir projede datetimepicker nesnesi ile aldığım tarihi string ifade olarak  veri tabanına kaydediyorum. Örneğin 21.09.2017 şeklinde. Daha sonra 2 tarih arasındaki gün farkı lazım oldu. Eğer sizde benim gibi şöyle bir string ifade olarak tarihi kullanıysanız aşağıdaki yöntemle işinizi halledebilirsiniz.

[Resim: yzPmqk.png]

uses ...,DateUtils; kütüphanesini eklemeyi unutmayın.

Kodlar
******************************************

PHP Kod:
procedure TForm1.Button1Click(SenderTObject);
var 
fark:integer d1d2TDate;
T,g,a,y     String;
T2,g2,a2,y2 :String;
begin
  T
:=edit1.Text;
 
 g:=Copy (T,1,2);
 
 a:=Copy (T,4,2);
 
 y:=Copy (T,7,4);

 
 T2:=edit2.Text;
 
 g2:=Copy (T2,1,2);
 
 a2:=Copy (T2,4,2);
 
 y2:=Copy (T2,7,4);
 
 //d1 := EncodeDate(2017, 09, 17);

 
 d1 := EncodeDate(strtoint(y), strtoint(a), strtoint(g));
 
 d2 := EncodeDate(strtoint(y2), strtoint(a2), strtoint(g2));
fark:= DaysBetween(d1,d2);
label3.Caption:= 'Gün Farkı: '+intToStr(fark);

 
 end      



RE: 2 tarih arasındaki gün farkını bulalım - admin - 09-25-2017

Elinize sağlık.